PORTFOLIO

Projectbegeleiding: selectie kunstenaar voor brug

 

Leerdam is een glasstad. In de wijk Broekgraaf worden ca. 1250 nieuwbouwwoningen gerealiseerd en in de gehele wijk komt het glasthema naar voren. Door het projectbureau is ook een budget beschikbaar gesteld om een brug te laten ontwerpen en realiseren door een kunstenaar.

Het KIOR (Kunst In Openbare Ruimte) heeft in overleg met het projectbureau een landelijke oproep geplaatst om kunstenaars op te roepen zich in te schrijven om interesse te tonen in dit project. Een viertal kunstenaars zijn geselecteerd om een schetsontwerp uit te tekenen en dit te presenteren aan het projectteam.

Tevens was aan mij de taak om de bewoners te informeren over deze procedure en de bewoners te betrekken bij dit traject. Ik heb een inloopbijeenkomst georganiseerd zodat alle bewoners de vier kunstontwerpen konden bewonderen en hun mening konden geven. Tevens zijn de bewoners gedurende het traject op de hoogte gehouden van de verwachtingen, uitkomsten en planning.

Het projectteam heeft 1 kunstenaar geselecteerd om zijn ontwerp op de brug in Broekgraaf te realiseren. Samen met het KIOR heb ik de begeleiding rondom deze selectieprocedure verzorgd.

Kan ik wat voor jou betekenen?

Vrijblijvend nader kennis maken en ideeën met elkaar uitwisselen kan geen kwaad. Ik houd ervan om actie te ondernemen, het kan maar geregeld zijn.